NL | EN

De Kris

De zoektocht naar kennis gevisualiseerd.

categorie
logo, huisstijl & website

opdrachtgever
Nederlandse Studiegroep De Kris

website
www.dekris.eu

animatie hoofdpagina op website Nederlandse studiegroep De Kris met onder andere een Djanger prinses

nieuwe impuls

Nederlandse studiegroep De Kris is een nationale vereniging gevormd rondom het traditionele – vaak Indonesische – wapen. De vereniging was toe aan een nieuwe impuls in het uiterlijk alsmede intern. Zij vroegen Breen om een identiteit en website te ontwikkelen die een balans houdt tussen de tijd van vroeger (tempo doeloe), maar gericht op een jong en modern publiek om de vereniging te verjongen.
vergelijk oud en nieuw logo van Nederlandse studiegroep De Kris

zoektocht naar een compleet beeld

Nadat ik een aantal bijeenkomsten heb mogen bijwonen, heb ik als eerste het woordmerk en de huisstijl opgefrist door de bestaande kleuren te combineren met warme en moderne kleuren. Conceptueel ben ik uitgegaan van de karakteristiek van een studiegroep; het vergaren en uitwisselen van kennis, om zo’n compleet mogelijk beeld te krijgen van – in dit geval – de kris.
afbeelding van gevouwen element namens Nederlandse studiegroep De Kris met onder andere een kris, mount Batur in Bali, Balinees beeld genaamd Brahmana Raja
afbeelding activiteiten pagina op website Nederlandse studiegroep De Kris

X marks the spot

De vereniging draait grotendeels maar niet uitsluitend om het wapen. De diversiteit van de vereniging die het culturele aspect van het leven in voormalig Nederlands-Indië belichten, komen tot uiting in de vouwflappen van het beeld. Het was belangrijk om het gevoel te communiceren dat er binnen de vereniging altijd wat nieuws te ontdekken valt. Het beeld dient als metafoor voor een ontdekkingsreis van nieuwe informatie en inzichten.
afbeelding van gevouwen element namens Nederlandse studiegroep De Kris met onder andere twee Sulu krijgers, wajang pop, Borneo
animatie krissenpagina op website van Nederlandse studiegroep De Kris in mobiel formaat

podium bieden

Alle objecten die tijdens een bijeenkomst voorbij komen, worden met veel respect en waardering behandeld. Die omgang heb ik geprobeerd te vertalen door een wit kader te plaatsen om het ontwerp. Hierdoor bied je de inhoud een podium zoals een lijst dat doet bij een schilderij of een oude foto.
afbeelding contactpagina op website Nederlandse studiegroep De Kris

groei en bloei

Met de opgefriste identiteit en website heeft De Kris nu het doel, het platform en hulpmiddelen om te groeien en zijn aantrekkingskracht voor een groter en jonger publiek uit te breiden. Het doet mij deugd om te melden dat sinds de opzet van de nieuwe website het ledenaantal met 30% is gestegen.
foto van affiche Etnografie en Kunstnijverheid voor Nederlandse studiegroep De Kris